“Nedelja ponosa” u Beogradu od 9. do 15. septembra pod sloganom “Ne odričem se”

3
Foto: Profimedia

Beogradska “Nedelja ponosa” trajaće od 9. do 15. septembra i završiće se šetnjom i paradom pod sloganom “Ne odričem se”, najavili su organizatori.

Predstavnik beogradskog Prajda Marko Mihailović najavio je na konferenciji za novinare da će šetnja 15. septembra krenuti u 17 sati sa Slavije, a završiće se koncertom u parku Manjež.

Maršruta ovogodišnje parade ići će ulicom Kralja Milana, preko Trga Nikole Pašića, a povorka će proći pored gradske i republičke Skupštine, pa ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade izavršiće se u parku Manjež.

Prema rečima Mihailovića, organizatori Prajda ne uručuju pojedinačne pozive zvaničnicima, ali očekuju da će se na paradi pojavitio premijerka Ana Brnabić, kao i ministri koji se bave pravima LGBT populacije.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Beograda saopšteno je i da je Beograd jedan od pet kandidata za Europrajd 2022. godine.

Reč je o godišnjem događaju koji se održava u nekom od evropskih gradova, a Beograd bi kao domaćin dobio priznanje za dugogodišnju borbu i promociju prava LGBT zajednice, uprkos nasilju sa kojim su se decenijama suočavale, preneo je N1.

3 KOMENTARA

  1. Prvo je bila prica: pustite ljude da setaju, sta vam smetaju, to je jedan dan, tacnije 2 sata. A sada? Sada 6 dana. Posto smo mi Srbi najgori, ovakvi i onakvi, onda ce morati sa 6 da povecaju na 60. Idiotizam.

Comments are closed.