“Preskočila je detinjstvo, htela je i zrelo doba. Dalje nije postojalo, dalje je bila samo teška depresija…”

0
Foto: Tanjug

Glumac Feđa Stojanović oprostio se od koleginice i prijateljice Nede Arenerić u autorskom tekstu za list Politika povodom njene prerane smrti.

On je napisao da Nedu poznaje dugi niz godina i da su im se, iako je mlađa od njega četiri godione, životni putevi često ukrštali.

“Bili smo zajedno u čuvenoj dečijoj  grupi pri Radio Beogradu, letovali svake godine u Rovinju, bili na istoj klasi na pozorišnoj akademiji gde je ona bila samo na prvoj godini kada joj je profesor preporučio da ne studira više jer nema razloga. ‘Ti već imaš ozbiljnu karijeru, idi i nastavi’. Prekinula je školovanje, ali je često govorila da je to bilo najsrećnijih godinu dana u njenom životu”, piše Feđa Stojanović.

On je napisao da je Nedi gluma donela puno, ali joj je i puno oduzela.

“Još kao devojčica postala je velika jugoslovenska zvezda, ali zbog toga nije imala pravo detinjstvo, pa onda pravo devojaštvo, sve je preskakala. A onda kada je već ušla u ozbiljne zrele godine uvek mi se činilo da želi i to da preskoči i da stupi u neku novu fazu. Ali, dalje nije postojalo, dalje je bila samo teška depresija”, napisao je Feđa.

On je napisao da se Neda radovala na sceni, a da je onda nastupala, kako je napisao, ta prokleta depresija iz koje nije uspevala da se izvuče.

“Neda je bila vredna, izuzetan profesionalac i prava Dama sa velikim slovom D. Njen način ophođenja sa ljudima je bio toliko fin, gospodski, uglađen da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo. To vas je prirodno nateralo da s njom morate da razgovarate na sličan način, inače biste delovali sami sebi vulgarno i nepristojno. Bila je nesigurna u sebe, u svoj talenat i činilo joj se da mora sve iz početka. A ostavila je iza sebe toliko toga”, napisao je između ostalog Feđa Stojanović.