“Nećemo preporučiti građanima Srbije vakcinu protiv korone koja nije bezbedna”

1
Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da država sigurno neće preporučiti građanima Srbije bilo kakve lekove ili vakcinu protiv korona virusa koji nisu bezbedni i efikasni.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da pre nabavke vakcine treba rešiti “medicinsko pitanje”, navodeći da postoji kriterijum Svetske zdravstvene ogranizacije (SZO), da vakcina treba da bude bezbedna i efikasna, kao i da odgovor na to treba da daju stručnjaci.

Kako je rekao, kada se to skine sa dnevnog reda dolazi pitanje sposobnosti Srbije da se nadje u tom redu, odnosno prioritetu, da bi dobila na vreme vakcinu.

On je dodao da ne zna za koju će se vakcinu opredeliti SZO, ko će imati najviše uspeha u tome da se što pre pojavi na tržištu, a da ispuni potrebne kriterijume.

“Mi imamo mogućnosti da preko tog političkog uticaja, odnosno preko dobrih veza koje smo izgradili sa Rusijom i Kinom, ili opet sa druge strane, sa nekim zapadnim zemljama, da ipak možemo da se nadamo da ćemo biti na nekoj listi prioriteta”, rekao je Dačić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Verovati dacicu i tzv kriznom stabu? Vec su verovatno dogovorili vakcinu iz kine, koja je unistila planetu, za raju. Za sebe ce zasigurno naruciti ili rusku ili neku evropsku. Onu tzv. vakcinisanje destilovanom vodom pred kamerama smo vec gledali. Vlast koja toliko mrzi sopstveni narod, nije vidjena kroz istoriju. Sada cekamo pocetak skole, da vidimo kako se poigravaju sa decom, prebacujuci svu odgovornost na roditelje.

Comments are closed.