Nećemo postati Nemačka ako u jednoj godini imamo manji pad od Nemačke: Vladimir Vučković iz Fiskalnog saveta za Nedeljnik o krizi, merama i oporavku privrede

1
Fotografija: Igor Pavićević

Ako posmatramo jednu godinu, postoje dobri izgledi da Srbija bude u grupi zemalja koje je kriza najmanje pogodila. I nema razloga da odmah kritikujemo taj rezultat. Ali kada se malo bolje pogleda, vidi se da u aktuelnoj krizi bolje prolaze nerazvijenije države, države u kojima poljoprivreda i prehrambena industrija imaju veći značaj, kaže za novi Nedeljnik član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković.

“Ako posmatramo jednu godinu, postoje dobri izgledi da Srbija bude u grupi zemalja koje je kriza najmanje pogodila. I to je dobro, nema razloga da odmah kritikujemo taj rezultat. Važno je da se privredna aktivnost održava i da se sačuva makroekonomska stabilnost. Ipak, u dodatno objašnjavanje nas tera neutemeljeni optimizam koji prati jedan dobar, ili manje loš, godišnji rezultat. Kada se malo bolje pogleda, vidi se da u aktuelnoj krizi bolje prolaze nerazvijenije države, države u kojima poljoprivreda i prehrambena industrija imaju veći značaj nego turizam i druge usluge. To je slučaj i sa Srbijom”, rekao je Vučković za novi broj Nedeljnika.

Ceo intervju objavljen je u Nedeljniku koji je na svim kioscima od četvrtka, 6. avgusta

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

1 KOMENTAR

Comments are closed.