“Neće biti izbora 26. aprila jer ćemo imati sve te bolesne ljude”: Dragan Đilas kaže da je ono što nam se događa posledica “šarlatanstva”.

1
Foto Nedeljnik / Arhiva

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je večeras da zbog širenja korona virusa, izbori u Srbiji neće biti održani 26. aprila.

“Kako da budu održani kad ćemo imati sve te ljude koji su bolesni, kad kampanja neće moći da se vrši”, upitao je Đilas gostujući na televiziji N1.

Komentarišući rast broja zaraženih tim virusom u Srbiji, lider SSP je ocenio da sada plaćamo cenu “neozbiljnosti i šarlatanstva”.

“Korona je pogodila ceo svet, znalo se da će doći u Srbiju, vlast je trebalo da se pokaže, a ovde su se pravile šale, držala se čuvena konferencija, govorilo se da se ide u Milano, pije rakija i onda posle dve nedelje su građani krivi što nisu shvatili preporuke. Ja sam prošle nedelje došao iz inostranstva, niko me nije kontrolisao na aerodromu. Najgore je što se svi šale i onda se očekuje da građani reaguju”, naveo je Đilas.

Govoreći o godišnjici ubistva nekadašnjeg lidera Demokratske stranke i premijera Srbije Zorana Đinđića, Đilas je ocenio da Srbija 17 godina kasnije izgleda loše i dodao da nije bilo dobro ni do 2012. godine, ali da “nikada nije bilo strašno kao sada”.

“Čak i oni koji su slavili kada je ubijen danas ga hvale. Ne treba od njega praviti sveca, niti ga osporavati na stvarima koje su dobre, a to je iskorak ka Evropi, otvorenost, nacionalni stavovi koje i ja delim danas. Nisam se slagao s nekim ekonomskim stvarima, suština je da je to vlada koja je u teškim uslovima išla dalje”, naveo je lider Stranke slobode i pravde.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Dajte ljudi skinite nam i tog Đilasa i Vučića sa leđa i nađine nekog iole pametnog čoveka.

Comments are closed.