“Nebojša Bradić uložio žalbu, čeka se odgovor Ministarstva kulture”: Bira se novi upravnik Narodnog pozorišta

0
Foto: Printscreen

Do kraja iduće nedelje trebalo bi da se znaju rezultati konkursa za novog upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.

Upravni odbor NP čeka odgovor Ministarstva kulture i informisanja na žalbu i dopunu prijave Nebojše Bradića, jednog od dvoje kandidata za novog upravnika nacionalnog teatra, objavio je Danas pozivajući se na nezvanična saznanja.

Na konkurs raspisan 24. maja prijavili su se sadašnji v. d. upravnika Ivana Vujić i jedan od nekadašnjih upravnika ove kuće Nebojša Bradić.

Od stava Ministarstva kulture i informisanja o Bradićevoj žalbi i dopuni konkursne dokumentacije, koju je on preko NP uputio u Vlajkovićevu broj 3, zavisi da li će UO NP razgovarati sa oba kandidata ili samo sa Ivanom Vujić.

Posle razrešenja Dejana Savića sa dužnosti mesta upravnika NP, kako je tada rečeno, na njegov sopstveni zahtev, Vlada Srbije je krajem novembra 2018. imenovala je za v. d. upravnika Ivanu Vujić.

Savićevom povlačenju prethodila je pobuna dela Ansambla Drame zbog upravnikove odluke da smeni Željka Hubača sa mesta v. d. direktora ove direkcije. Protest se stišao, iako Ivana Vujić nije ostavila Hubača na ovoj dužnosti.

Krajem decembra NP je dobilo i novi UO u sastavu: predsednik Jasna Dimitrijević, upravnik Zadužbine „Ilije M. Kolarca“ i članovi: bariton Nikola Mijailović, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, docent na Pravnom fakultetu BU Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi Marko Čkonjević, solista Baleta Dejan Kolarov i pravnik u NP Jasna Nuhović. UO je dužan da u roku od mesec dana od zatvaranja konkursa dostavi Ministarstvu svoju listu kandidata sa obrazloženjem za novog upravnika NP.