“Ne žurite sa dovođenjem dece u vrtiće ako ima ko da ih pričuva” i drugi saveti gradonačelnika Beograda

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je najavio da od ponedeljka roditeljima više neće biti potrebne potvrde da su zaposleni za boravak dece u beogradskim vrtićima, prenosi N1.

Radojičić je rekao da je tokom prethodne nedelje rada vrtića nakon ukidanja vanrednog stanja, broj dece bio mnogo manji od očekivanog – oko četiri hiljade prosečno.

“Zaposleni u predškolskim ustanovama sprovode sve mere i preporuke stručno-operativnog tima. Od ponedeljka očekujemo nešto veći broj dece, ali i dalje stoji preporuka da tu uslugu treba koristiti ako je neophodna, da ne bismo opteretili vrtiće i čitavu službu”, rekao je Radojičić za TV Prva, a prenosi N1.

“Zato je možda bolje ne žuriti sa dovođenjem dece u vrtiće ukoliko ima ko da ih pričuva. Ipak, spremni smo da dočekamo veći broj dece”, dodao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je takođe govorio o javnom gradskom prevozu i naveo da je u početku rada gradskog prevoza bilo od 20 do 30 odsto zauzetosti kapaciteta, a protekle nedelje nešto više, na nekim linijama i oko 60 procenata. 

“Dnevno pratimo stanje na terenu i u skladu sa potrebama reagujemo. Na osnovu analize broja putnika i opterećenosti pojedinih linija, povećan je broj vozila za oko 55 i to za 27 gradskih i dve prigradske linije”, rekao je Radojičić.