“Ne znam kako ću se ponašati kada budem srela Leku, zaista ne znam…”: Anita Mančić kaže da je prepoznala Lečića na snimku

0
Foto Screenshoot

Glumica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela je da je Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Podršku su joj pružile brojne kolege, među kojima je i Anita Mančić.

“Ne pamtim da mi je ikada kao danas bilo neprijatno. Danijela i Leka su moje kolege. Ukoliko se ispostavi da je nevin, mi ćemo stajati na istoj pozornici, radimo u istom pozorištu. A sa druge strane, kada ti mlađa koleginica kaže da je silovana, imaš ljudsku potrebu da je zaštitiš. Meni je Danijela poslala film pre premijere u Sarajavu i kazala mi da je silovana. Bila sam u šoku. Ja sam taj audio-snimak premotavala mnogo puta i pitala sam je, jer sam prepoznala sklop rečenica, da li je to Leka? I rekla mi je da jeste. Ja sa tom informacijom nisam znala šta da radim, ona nije htela da otkrije njegovo ime”, kazala je Anita Mančić u emisiji “Uranak” na K1 televiziji.

Dodala je da ne bi trebalo da govorimo o tome da li je to “Leka, Pera ili Mika”, već da govorimo o tome kada žrtve treba da se jave, kome da se jave.

“Za mene je nasilje i pozivati ćerku Branislava Lečića i tražiti joj da daje svoj komentar o ovom slučaju. Ja molim sve mlade žene, koleginice, da kažu šta im se dogodilo. Da mi se obrate i ja ću ih zaštititi. Onako kako bih sebe zaštitila. Leko brani se, niko te ne osuđuje, ali ja kao žena moram da stanem u odbranu žrtve. Ne smemo da ćutimo, moramo sve da kažemo. Ne znamo kako ću se ponašati kada budem srela Leku, zaista ne znam”, zaključila je glumica.