“Ne vredi. Sad su se, evo, javili i radikali da nam pričaju o zdravlju i poštenju…”: Organizatori Exita ponovili da je festival odložen

0
Profimedia

Organizatori festivala Egzit (Exit) iz Novog Sada saopštili su danas da su u više navrata jasno poručili da taj festival neće biti održan u svom standardnom formatu i datumima.

“Čak i u naslovu našeg otvorenog pisma od pre nekoliko nedelja piše ‘pomeranje datuma nije sporno’. Ne vredi. Sad su se evo javili i radikali da nam pričaju o zdravlju i poštenju, ili o tome kako se voli svoja zemlja. Valjda cela stvar nije bila dovoljno apsurdna i valjda za program jedne političke partije nema važnije teme od krajnje neupitnog pomeranja datuma festivala”, naveli su organizatori.

Podsetili su da su već ranije saopštili da im je zdravlje posetilaca, kao i svih učesnika u organizaciji, na prvom mestu.

Egzit je danas saopštio i da je zvanično za 2021. godinu odložen i njihov Si Star (Sea Star) festival u Hrvatskoj, nakon što je u toj državi uvedena zabrana masovnih manifestacija za period kada je trebalo da se održi, od 21. do 24. maja.

Organizatori Egzita su najavili da će u tom terminu biti održan prvi regionalni striming (streaming) festival.

“Sea Star Stream Festival donosi nastupe globalnih superzvezda i regionalnih muzičkih heroja koji su od 2017. do 2019. ispisivali istoriju u umaškoj laguni Stella Maris. Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Nina Kravitz, Modestep, Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Bajaga i Instruktori, Urban & 4, Vojko V, Nipplepeople, Spiller, Umek, Petar Dundov, Marko Nastić, Elemental i Sassja muzičari su uz čije će snimke nastupa sa dve glavne bine Sea Stara – Addiko Tesla bine i Nautilus Arene – publika i ovog maja barem virtuelno moći da skoči do Umaga”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će nastupi biti emitovani u pravoj festivalskoj formi i satnici, od četvrtka do nedelje sa početkom u 19.00 i 19.30 sati, na zvaničnoj internetskoj i festivalskoj stranici Sea Star Festivala.

Najavili su da će sledeći Sea Star festival biti održan 28. i 29. maja 2021. godine i dodali da sve kupljene ulaznice, prevozi i smeštaji vrede za narednu godinu, a svi kupci kojima novi datumi ne odgovaraju moći će da ostvare povrat novca.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus