“Ne vidim zašto bismo mi imali trgovinski dogovor sa Britanijom, posle takvog sporazuma sa EU…”: I Tramp kritikovao Džonsona

1
Foto: Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je sporazum Velike Britanije sa EU koji je postigao britanski premijer Boris Džonson i istakao da taj sporazum neće omogućiti budući trgovinski dogovor sa SAD.

Tramp, koji je obećao Velikoj Britaniji “veličanstven dogovor” sa SAD kad London napusti članstvo u Evropskoj uniji, dao je izjavu evroskeptiku Najdželu Faražu na britanskom radiju LBC, prenosi N1.

“Da budem iskren, s tim dogovorom u određenim aspektima, ne možete da se bavite trgovinom. Ne možemo da imamo trgovinski dogovor sa Velikom Britanijom”, rekao je Tramp.

Američki predsednik je pozvao Džonsona da se ujedini sa “prijateljem” Faražom na predstojećim izborima. Faraž smatra da Džonsonov dogovor sa Briselom “zadržava Veliku Britaniju isuviše blizu sa EU”.

“Mislim da vas dvojica treba da budete zajedno (za izbore)”, rekao je Tramp koji će, zbog sastanka NATO, biti u Londonu nedelju dana pred izbore.

1 KOMENTAR

  1. Значи, Џонсон је био омиљени Трампов политичар до оваквог споразума са ЕУ, а ево читамо, колико ће то бити ако потпише економски споразум са ЕУ. Само ово треба пресликати на Србију, њене политичаре и такву политику интереса спроводити.

Comments are closed.