“Ne verujem da će Krizni štab da doneti bilo kakvu meru koja će podrazumevati organizaciju dočeka Nove godine…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Nema prostora za popuštenje mera, kaže direktor Klinike za anesteziju KC Niš Radmilo Janković i dodaje da ne veruje da će biti dozvoljeno da se organizuje doček Nove godine po restoranima, kafićima.

On je za TV Pink naveo da je rizično bilo kakvo ohrabrivanje ljudi da dolaze u blizak kontakt.

“Ne verujem da će Krizni štab doneti bilo kakvu meru koja će podrazumevati organizaciju dočeka Nove godine jer je to u suprotnosti sa zdravim razumom i sa svim što pričaju zdravstveni radnici”, rekao je Janković.

Ukoliko bi se dozvolio doček Nove godine, kako kaže, rezultat bi bio enormno povećanje broja zaraženih 7, 8. i 9. januara.

“Nije nevažno kakvu ćemo poruku poslati oko organizacije Nove godine, jer kasnije ide Božić. Problematično je bilo kakvom nejasnom porukom ohrabrivati organizovanje dočeka Nove godine posebno mlađih osoba”, naglasio je on.

Napominje da mladi uglavnom nemaju dovoljnu predstavu koliko je kovid 19 ozbiljna i teška bolest. Protiv je i rada kafića do 20 sati, jer bi to značilo organizovanje dnevnog dočeka, što bi za rezultat imalo povećanje broja zaraženih.

“Stimulisati nekog da uradi takvu stvar je van zdravog razuma”, smatra doktor i podseća da je u bolnicama u Srbiji trenutno 9.700 pacijenata zaraženih virusom korona.