Koronavirus u Srbiji: Očekuje se rast novozaraženih, u najtežem stanju najveći broj pacijenata do sada, moguće dodatne mere protiv širenja virusa u celoj zemlji

0
Profimedia

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji se ne smanjuje, a raste i broj pacijenata u najtežem opštem stanju. Prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, na respitorima se nalazi 154 pacijenata.

Premijerka Ana Brnabić juče je na konferenciji za medije navela da je poslednjih četiri dana primetan trend smanjenja broja obolelih od koronavirusa, ali je direktor Infektvine klinike u Beogradu Goran Stevanović naveo da se u narednim danima očekuje rast broja novoobolelih osoba.

Zbog pogršanja epidemiološke situacije, lekari upozoravaju i na opterećenje zdravstvenog sistema, a premijerka je juče najavila i mogućnost uvođenja dodatnih mera protiv širenja virusa. Kako je rekla, na sledećoj sednici Kriznog štaba preporučiće obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima na teritoriji čitave Srbije, kao i zabranu javnih okupljanja.

Sremska Mitrovica je postala novo žarište u Vojvodini. Tamo je u bolnici oko 80 obolelih od COVID-19. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da se u Vojvodini beleži i do 120 novih slučajeva dnevno.

Prema informacijama od jutros, u Kraljevu su od posledica COVID-19 preminule još dve osobe, pa je ukupan broj pacijenata koje su izgubile bitku sa bolešku porastao na 14.

U Novom Pazaru proglašen je dan žalosti. Odluka je doneta zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginula tri mladića i smrti brojnih Novopazaraca od koronavirusa u poslednjih nekoliko nedelja.

Prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja od juče, novozaraženih koronavirusom u Srbiji je 279, a preminulo je još 12 osooba, dok je broj aktivnih slučajeva 4.294.

Novi podaci o stanju epidemije koronavirusa u Srbiji očekuju se danas u 15 časova na konferenciiji za medije Kriznog štaba koje se od juče, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ponovo redovno održavaju.