Ne, Ronaldo neće svoje hotele pretvoriti u bolnice za lečenje koronavirusa

0
Foto: Profimedia

Španska Marka objavila je da će fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo svoje hotele u Portugalu adaptirati u bolnice kako bi se u njima lečili oboleli od korona virusa. Međutim, ta vest je lažna.

Informaciju Marke, koja se oslonila na vest portugalske stranice Arena desportiva, preneli su brojni strani mediji, ali je ubrzo stigao i demanti.

Arena desportiva je saopštila da je ta informacija kružila drugim Fejsbuk stranicama, a da su se odlučili da je objave nakon što ju je prenela i osoba u koju imaju veliko poverenje.

Dodali su da su odmah pokušali da stupe u kontakt s ljudima koji su povezani sa Ronaldom, ali da nisu uspeli i da su ipak odlučili da objave informaciju povedeni njegovim ranijim dobročinstvima.

Ronaldo je ranije ove nedelje pozvao sve da prate savete nadležnih u borbi protiv koronavirusa i istakao da zaštita ljudskog života mora biti iznad bilo kakvog interesa.

“Svet prolazi kroz veoma težak period koji traži brigu i pažnju svih nas. Danas ne govorim kao fudbaler, nego kao sin, otac i čovek zabrinut zbog najnovijih dešavanja koji utiču na ceo svet. Važno je da svi sledimo savete Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i nadležnih organa o načinu na koji se nositi s trenutnom situacijom”, napisao je Ronaldo na Instragramu.

“Zaštita ljudskog života mora biti iznad bilo kog interesa. Moje misli su sa onima koji su izgubili nekog bliskog, saosećam se s onima koji se bore protiv virusa, poput mog saigrača Danijela Ruganija. Pružam podršku neverovatnim zdravstvenim radnicima koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli drugima”, dodao je Portugalac.

(Beta)