“Ne razvodite se preko novina, ne šaljite poruku partneru preko novina…”: Neverovatna ljubavna i životna priča Milene Dravić i Dragana Nikolića – Iz poklon knjige koja se dobija uz Nedeljnik

Na današnji dan pre dve godine preminula je jedna od najvećih glumica sa ovih prostora Milena Dravić. Nedeljnik baš uz novi broj koji sutra dolazi na kioske donosi poklon knjigu iz edicije "Veliki glumci: Četvorica veličanstvenih", u kojoj je između ostalog opisana ljubavna i životna priča nje i njenog supruga Dragana Gage Nikolića

0
Obraz uz obraz

“Ne razvodite se preko novina, ne šaljite poruku partneru preko novina, pronađite svoju intimu.” Ovo je izjavio Dragan Nikolić, i to na pitanje kako je toliko opstao i uspeo brak dvoje poznatih glumaca, javnih ličnosti. Jer danas su novine prepune tih razvoda. Čim prođete pored kioska, zateknu vas ili ti raskidi, razvodi, ali i silne poruke partnera koji razočaranje dele sa milionskim svedocima.

Brak Milene Dravić i Dragana Nikolića opstao je i postao neka vrsta etalona braka poznatih, pa je zato često bio pod tim “skenerima” radoznalih. Ali o tome malo kasnije.

A kako je počelo? Snimao se 1969. film “Horoskop”. Milena Dravić je već bila poznata glumica, a Dragan na početku. Na početku poznanstva bilo je prijateljstvo, pa dublje prijateljstvo i na kraju ljubav.

“Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošćuuprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja”, opisao je Dragan svoju buduću ženu.

Posle dve godine došao je novi film – “Kako su se volele dve budale” po dramskom tekstu Duška Radovića. Snimalo se u Zvezdarskoj šumi, a pauzu za ručak ispunilo je ništa drugo do venčanje Milene i Dragana.

“Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo se u pauzi za ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo”, opisala je taj venčani dan Milena Dravić.

*Odlomak iz hit knjige koja se dobija na poklon uz Nedeljnik

***

Nedeljnik i u novom broju od 15. oktobra donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Mond diplomatik na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 15. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Gagi Nikoliću, a u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.

This image has an empty alt attribute; its file name is glumci-dole.jpg