“Ne razumem zašto smo ovde i zašto se trkamo kada je proglašena pandemija. U stvari znam, novac je kralj”: Vozači F1 nezadovoljni zbog održavanje VN Australije

0
Foto: Profimedia

Šestostruki svetski prvak Formule 1, Luis Hamilton, rekao je u da je “šokantno” što je Formula 1 odlučila da se održi Velika nagrada Australije ovog vikenda usred globalne pandemije koronavirusa, piše CNN.

“Zaista sam veoma, veoma iznenađen što smo ovde. Ne mislim da je sjajno što imamo trke. Šokantno je što svi sedimo u ovoj sobi”, rekao je Hamilton na zvaničnoj konferenciji za štampu pred trku u centru Albert Park u Melburnu.

“Čini se da ostatak sveta već pomalo kasno reaguje, ali videli ste jutros sa Trampom kako zatvara granicu ka Evropi, NBA je suspendovana, ali Formula 1 nastavlja dalje.”

Na pitanje zašto se ne otkažu i događaji u okviru Formule 1, Hamilton je jasan: “Novac je kralj.”

Sebastijan Fetel, koji je takođe prisustvovao istoj konferenciji za novinare, rekao je: „Veoma je teško doneti pravičan zaključak, ali znam da je mnogo sportskih takmičenja otkazano i fer je postaviti pitanje a zašto smo mi onda ovde. Moramo da verujemo FIA i da se nadamo da će oni da preduzmu sve mere predostrožnosti, ali odgovor koji vam niko ne može dati je koliko možete da kontrolišete šta se dešava.”

Prve treninzi nove sezone trebalo bi da počnu u petak u Albert Parku, a sama trka trebalo bi da se održi u nedelju.