“Ne prekidaj me, pričam o tome koliko je Nikola bio brz!”: Trener Denvera o “novom” Jokiću

0
Tanjug/ (AP Photo/David Zalubowski)

Nakon što je Nikola Jokić tripl-dablom predvodio Denver Nagetse do pobede nad Oklahomom (110:102), njegov trener Majkl Meloun je na poseban način pričao o srpskom asu.


Malon je najpre pričao o relativno novoj praksi reprezentativnog centra Srbije koji na fizičkoj spremi radi i odmah posle odigranih utakmica.

“To je nešto što je, uslovno rečeno, nova stvar. On je potpuno posvećen, a ima i izvanrednu pomoć našeg kondicionog trenera. Mislim da je Nikola patio (u igri) i zato je tražio kakvo god rešenje da bi se to popravilo. Radio je na svojoj igri, radio na tehnici, na boljoj kondiciji, ali i na boljem fizičkom stanju. On je mnogo vremena uložio u to. Sada, kada ga pogledam… Izgleda kao da je izgubio dosta na težini, ima više energije i otkako smo krenuli na onu seriju gostovanja, on je bio dominantan”, započeo je strateg Nagetsa analizu Jokića.

“Nikola… On radi stvarno naporno. I pre treninga i posle treninga. Dolazi polako u sjajnu fizičku formu, a deluje… brzo. Pogledajte samo…”, počeo je Malon, a onda ga je novinar i producent “DNVR”-a Adam Mejrs nešto upitao, na šta ga je, uz veliki osmeh, strateg Nagetsa opomenuo:

“Ne prekidaj me, pričam o tome koliko je Nikola bio brz! Pet godina je prošlo, a do sada nikada nisam rekao ‘brz’ i ‘Nikola’ u istoj rečenici! (smeh) Ne, stvarno, baš je delovao… brzo!”, zaključio je Majk Meloun verovatno najnasmejanije obraćanje novinarima koji svakodnevno prate Denver Nagetse.