“Ne pada nam na pamet da uđemo u Evroazijsku uniju. Jedina opcija je EU”

2
Foto: Tanjug-AP

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da njegovoj zemlji “ne pada na pamet” da se priključi Evroazijskoj uniji i istakao da je Evropska unija jedina opcija.

“Nema takvog poziva. Ni na pamet nam ne pada da se priključujemo Evroazijskoj uniji i nadam se da takav poziv neće ni doći”, rekao je Zaev na konferenciji za novinare, preneo je N1.

Kako su preneli lokalni mediji, ruski predstavnik u EU Vladimir Čizov je na Evroazijskom ekonomskom forumu u Verni rekao da su Severna Makedonija i Albanija dobili pozivnice da se priključe Evroazijskoj uniji, nakon što nisu dobili datum za početak pregovra sa EU.

U Severnoj Makedoniji će u aprilu naredne godine biti održani prevremeni parlamentarni izbori izazvani time što je Evropska komisija 18. oktobra po treći put odložila davanje datuma za početak pregovora zbog veta Francuske.

Na sastanku lidera parlamentarnih stranka, kod šefa države, na kojem je doneta odluka o vanrednim izborima svi su se složili da je EU jedna opcija, a Zaev je u jednom intervjuu odbacio kao neprihvatljivo razmišljanje francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi nekim zemljama kandidatima za članstvo u EU moglo da se ponudi strateško partnerstvo.

2 KOMENTARA

  1. Inace niko te ziv i ne pita da udjes u EEU. Ti si odradio svoje. Prodao si i makedoniju(namerno malim ‘m’ i vasu nacionalnu cast(ako ste je i imali po svoj prilici), za ulazak u NATO. Sada si samo krpa za prasinu i neces ti uci ni u EEU ni u EU,..niti to iko trazi OD VAS

  2. “Zaev je u jednom intervjuu odbacio kao neprihvatljivo razmišljanje francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi nekim zemljama kandidatima za članstvo u EU moglo da se ponudi strateško partnerstvo” Господину бих поручио да свако са кућним васпитањем се не би натурао тамо где га неће. Значи, неће да вас пусте у “кућу”, али хоће у “двориште”. Говорити да је то неприхватљиво, у најмању руку је неукусно.

Comments are closed.