“Ne može moja reč da opiše njegovu genijalnost”: Šta je Tumbaković rekao o Savićeviću

0
Foto Profimedia i Nedeljnik

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković razgovarao je sa novinarom Nebojšom Petrovićem za portal Mondo u rubrici “Moja azbuka” i možda iznenađujuće kada se došlo do slova “D” kao prvu asocijaciju naveo Dejana Savićevića.

To ne bi bilo čudno da se Tumbaković kao doskorašnji selektor Crne Gore i Savićević, koji obavlja funkciju predsednik FSCG, nisu neslavno rastali uoči utakmice sa protiv ekipe mkoja predstavlja Kosovo.

“Postoji taj igrački momenat u kojem je svaka moja reč suvišna i ne može verodostojno da opiše njegovu genijalnost. Postoji i ovaj rukovodeći deo koji je takođe imao svoje lepe trenutke. Taj jedan detalj, jedan dan ili preciznije rečeno dva dana, koji su izazvali toliko buke i prašine, nisu, ne mogu i neće nikada da promene moj stav o Dejanu Savićeviću”, rekao je Tumbaković za Mondo.

Savićević je, da podsetimo, u intervjuu za Nedeljnik posle rastanka sa Tumbakovićem rekao da ga je iskusni stručnjak razočarao kao čovek i kao profesionalac.

“Vidim da je po postavljenju za selektora Srbije rekao da ne zna da li je doneo ispravnu odluku, ali jeste logičnu. Kako to može da izjavi čovek koji kaže da ima principe? Koji su to principi? Kako može neko da te nazove u minut do 12 i kaže ti ‘nemoj da vodiš reprezentaciju Crne Gore’?

Da li neko zaista misli da je tu odluku doneo po ličnom ubeđenju? Ili su ga zvali iz kabineta…

Ja znam samo da se ne postaje patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam'”, rekao je između ostalog Savićević.