„Ne mogu da ostanem posle jučerašnjeg dana…“: Visoki zvaničnik Trampove administracije podnosi ostavku posle nemira

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Bivši šef kabineta odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa, Mik Malveni izjavio je danas da podnosi ostavku na sadašnju funkciju diplomate, u znak protesta zbog nasilnog upada Trampovih pristalica u Kongres.

„Ne mogu da ostanem, ne mogu posle jučerašnjeg dana. Ne možete gledati ono što se juče dogodilo i da želite na bilo koji način da budete deo toga“, rekao je Malveni za televiziju CNBC.

Malveni, koji je napustio mesto šefa kabineta da bi bio imenovan za američkog izaslanika u Severnoj Irskoj, rekao je da je o ostavci obavestio državnog sekretara Majkla Pompea.

„Ne mogu. Ne mogu da ostanem“, dodao je Malveni navodeći da drugi zaposleni u Trampovoj administraciji razmišljaju da napuste svoja mesta.

„Oni koji su odlučili da ostanu, a ja sam razgovarao sa nekima od njih, to čine jer se plaše da će predsednik na njihovo mesto imenovati nekoga goreg“, rekao je Malveni.

Odmah posle nereda u Kongresu u kojem su poginule četiri osobe, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Met Potinger (Matt Pottinger) podneo je ostavku.

Ostavku je takođe podnela portparolka prve dame SAD Melanije Tramp, Stefani Grišam, koja je nekada bila portporalka Bele kuće.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!