Ne, Korać nije doneo (baš) prvu ploču Bitlsa u Beograd. Ali, jeste na Radio Beograd

0
Foto Igor Pavicevic

“Moj prijatelj Vlada Krasić bio je jedan od prvih kolekcionara ploča u Beogradu i ja sam od njega kupio dosta vinila”, priča za novi Nedeljnik Vlada Janković Džet.

“Jednom prilikom me je tih godina odveo kod Radivoja Koraća koji je već bio poznati košarkaš. OKK Beograd je igrao utakmicu u Francuskoj i Korać je sa tog gostovanja doneo dosta ploča. Kada smo došli kod njega, video sam da na vrhu te gomile stoji ploča benda The Searchers Needles and Pins. Nisam mogao da se obuzdam pa sam kriknuo: ‘The Searchers, a Radivoje Korać mi je rekao: ‘Uzmi je, odnesi kući tu ploču.’ Kupio me je tada za ceo život. Ja sam partizanovac, ali zbog tog njegovog poklona sam u košarci navijao za OKK Beograd. Tako da je Korać doneo prvi Bitlse na Radio Beograd, ali je ‘buba’ bilo već u gradu. Inače, pola grada je bilo užasnuto kad su prvi put čuli Bitlse jer tada su Šedouzi bili broj jedan.”

Legendarni muzičar i radijski voditelj ispričao je i kako se našao na samom početku studentskih demonstracija 1968, zašto nije imao poverenja u Dragana Nikolića kao pevača, kako su nosili pesme na odobrenje Vuku Draškoviću…

NOVI NEDELJNIK NA KIOSCIMA JE OD ČETVRTKA 11. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET