“Ne idite tamo gde smo nepoželjni, mi granicu za crnogorske građane nećemo zatvarati…”

4
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da Beograd neće uvoditi recipročne mere posle odluke Crne Gore da ne otvori granicu za državljane Srbije i ocenila da oni ne bi trebalo da idu tamo gde su nepoželjni.

Brnabić je za televiziju Pink rekla da Srbija neće zatvoriti granicu za crnogorske građane, ali da će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove.

“Nećemo sprečavati običnim crnogorskim građanima da posete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprečavati ulazak kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane”, kazala je Brnabić.

Ona je ocenila da “pravi razlog” za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, a ne i za Srbiju, ne leži u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da će ta zemlja prvih dana juna otvoriti granice prema onim zemljama koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, odnosno u kojima je broj zaraženih koronavirusom 25 na 100.000 stanovnika.

“Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija, Grčka”, rekao je Marković.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. vlada srbije zlonamerno povećava tenzije s crnom gorom samo je mađarska otvorila granicu bugarska 01.06 grčka 15.06 ostali se nisu izjasnili za pre 01.07.

  2. stalno biramo milioseviccrnogorac vucic bugojno kosic bosna mihajlovic bosna i ostali dodjosi brnabic hrvat i sta ocete dobili ste sve iz uvoza i doterali ste bulumentu sa kosova iz krajine i bosne

Comments are closed.