Ne davimo Beograd neće na izbore: “Ne možemo da učestvujemo u ovoj farsi…”

1
Foto: Logo

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd potvrdila je danas da će bojkotovati predstojeće izbore jer je to “najbolje oružje protiv diktature” i naglasila potrebu oslobađanja institucija, koje moraju raditi u interesu građana.

Prema mišljenju članova Inicijative, aktuelni izbori su farsa i jedino nepristajanjem da se na njima učestvuje osporava se diktatura vladajuće stranke.

“Jedva čekamo da se oprobamo na izborima, ali ne možemo da učestvujemo u ovoj farsi – ne postoji minimum uslova, gori su nego što su bili”, rekao je na konferenciji za novinare predstavnik Inicijative Radomir Lazović, koji je dodao da je “bojkot pravi put”.

On je, takođe, pozvao građane Srbije da nastave akciju “Bukom protiv diktature”.

Stav Inicijative u vezi bojkota izbora uslovio je, dodao je Lazović, i promenjeni društveni kontekst usled pandemije COVID-19, veliko nezadovoljstvo građana vidljivo u 16 srpskih gradova tokom akcije “Bukom protiv diktature”, ali i odluka pojedinih političkih organizacija da odustanu od borbe i učestvuju na izborima.

“Ne pristajemo na lažirane izbore, uslovi su još gori, a epidemija u Srbiji još traje”, rekao je Lazović, koji naglašava da u Srbiji izbori nisu fer i pošteni, a da “cirkusu koji su od parlamenta napravili naprednjaci ne trebaju novi slonovi, klonovi i žongleri”, već “oslobadjanje okupiranih institucija”.

Predsednica Političkog saveta Inicijative Biljana Đorđević dijalog vidi kao “obesmišljen” i ukazuje da promene u izbornom zakonu odgovaraju “isključivo režimu” i poručuje da bojkot nije depolitizacija, već da je je potrebno promenama otvoriti prostor povratku politici kroz razgovor.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ma daaaajjjjj. Pa nemojte to da nam radite. Za koga cemo nas dvojica sada da glasamo? Izgubicete oba glasaca. Demokratija u srbiji ce primiti udarac sa nemerljivim posledicama.

Comments are closed.