Ne davimo Beograd: Prodajom prostora Saveza slepih na Vračaru nastavlja se rasprodaja javne svojine

1
Foto: Medija centar Beograd

(Beta) – Inicijativa Ne davimo Beograd izjavila je danas da se prodajom prostora koji je godinama bio korišćen kao Savez slepih i slabovidih na Vračaru nastavlja “trend rasprodaje javne svojine”.

Kako je saopšteno, posle niza prodaja imovine grada Beograda, kao što je Palata “Beograd” i Centar “Sava”, na redu je još jedna prodaja gradske imovine.

“Prodaje se prostor od 43 kvadratna metra po početnoj ceni od 90.300 evra u Sazonovoj ulici broj 28 na Vračaru, za koji je pre neki dan oglašeno javno nadmetanje na sajtu Grada Beograda”, navedeno je u saopštenju.

Savez slepih i slabovidih neko vreme nije uspevao da obezbedi sredstva za plaćanje tog prostora, pa je bilo prinudjeno da se iseli iz tog prostora, te inicijativa Ne davimo Beograd zahteva da se “javna dobra čuvaju da bi služila gradjanima Beograda”.

“Evidentno je da brojnim udruženjima gradjana, penzionera, komšijskim inicijativama, organizacijama i pojedincima nedostaje prostor za okupljanje, druženje, smeštaj, rad i prezentaciju programa u različitim oblastima, od kulture, preko socijalne zaštite do obrazovanja i sporta”, navedeno je.

1 KOMENTAR

  1. На мети је све што може да донесе паре, па био то и простор Савеза слепих и слабовидих. Они су потпуно свесни својих неспособности и бескорисности, своје небитности. Свесни да је ово њихово “златно доба” и још свеснији тога да им се тако нешто више никада неће поновити. Стога, пљачка, пљачка и само пљачка.

Comments are closed.