Ne davimo Beograd: “Nepotreban nacionalni stadion nazvati po Vučiću…”

1
Foto: Logo

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je danas da najava izgradnje nacionalnog stadiona najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti, i predložila da zbog “besmislenog” ulaganja taj sportski objekat bude nazvan po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Inicijativa Ne davimo Beograd se oštro protivi razbacivanju nekoliko stotina miliona evra na pokušaj vladajuće klike da se izgradnjom očigledno nepotrebnog objekta predstavi budućeg diktatora kao mesiju koji gladnom narodu na kraju daje samo hleba i igara”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Srbije “najzaslužniji za katastrofalno stanje u zemlji” i podseća da glavnom gradu nedostaje kanalizacija, privreda umire, obrazovanje pada na teret roditelja, dok je zdravstvo na izdisaju zbog koronavirusa i izostanka ulaganja u ljude, opremu i objekte.

“Da bismo jasno razumeli poteze bande koja vlada Srbijom, potrebno je ovaj projekat od starta nazvati pravim imenom i boriti se svim sredstvima da javni budžetski novac ode tamo gde je najpotrebniji, umesto u ogroman nacionalni stadion”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd navodi da “projekat izgradnje nacionalnog stadiona koji se planira na dalekoj periferiji grada, do kojeg ni ne postoji nikakav plan za masovni javni prevoz govori i o potpunom odsustvu osećaja za realnost kod predlagača ove ideje”.

“Dodatno je besmisleno da se više stotina miliona evra javnog novca odvaja za megalomanski sportski objekat, na kojem će se igrati nekoliko utakmica godišnje, pored postojeća dva velika stadiona (stadion ‘Rajko Mitić’ i stadion ‘JNA’), kao i nekoliko manjih (‘Omladinski stadion’) koji vape za sređivanjem”, navodi se u saopštenju.

Ne davimo Beograd podseća da usled epidemije koronavirusa utakmicama i dalje nije moguće prisustvovati kao gledalac, “pa je ova najava prosipanja budžeta u takvim okolnostima samo dodatna potvrda sistema koji sve više liči na diktaturu”.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “Inicijativa Ne davimo Beograd se oštro protivi razbacivanju nekoliko stotina miliona evra na pokušaj vladajuće klike da se izgradnjom očigledno nepotrebnog objekta predstavi budućeg diktatora kao mesiju koji gladnom narodu na kraju daje samo hleba i igara”, navodi se u saopštenju. Идилично делује саопштење покрета “Не давимо Београд”, али грађевинска делатност, поред трговине оружјем и још неколико других, је најефикаснији начин преливања новца из буџета у приватне џепове, преко укључених повезаних лица на тим пословима. Према томе, управо због тога добијамо завршење коридоре, међународне проблеме са ратовима вођеним са одавде извезеним оружјем,… а ради се само о личним интересима. Стога изражавам личну сумњу да ће рационални разлози преовладати, као што нису ни до сада.

Comments are closed.