“Ne bi ti to razumeo, to je komplikovano. Mnogo komplikovano…”: Kako je Saša Đorđević odgovorio na pitanje o taktici za Špance

0
Foto FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle ubedljive pobede nad Portorikom (90:47) je poručio da već razmišlja o narednom protivniku, a to je Španija.

On je na konferenciji za štampu rekao da je ovo “bila sjajna utakmica uz sjajan pristup.

“Nismo dali Portoriku ni delić šanse da se vrati u meč. Sada mislimo na naredni meč, gde nam je neophodno da fizički budemo spremni i jaki. Nemam šta više da dodam”, rekao je Đorđević.

Kineske novinare je zanimalo zašto Đorđević nije održao trening pred meč protiv Portorika.

“Kada završite utakmicu u 9 popodne, vratite se u hotel u ponoć, završite pakovanje u jedan posle ponoći, a u 6 ujutru odete na autobus za aerodrom i imate dva sata vožnje do tamo, pa posle dva sata leta, pa opet sat i po autobuske vožnje, stignete na ručak u hotel u 14.30, a organizacija vam da trening u 16 časova… Samo lud čovek bi pustio igrače na parket”, odgovorio je selektor Đorđević.

Na pitanje kako će spremiti ekipu za utakmicu protiv Španije, Đorđević je lakonski odgovorio: “Mislim dobro. Nadam se dobro.”

A na pitanje da detaljnije to obrazloži, Đorđević je rekao:

“Nije vreme da pričamo o taktici. A ne verujem da bi ti to razumeo. To je komplikovano, mnogo komplikovano…”