NBA odaje počast životu i nasleđu Martina Lutera Kinga kroz aktivizam Lige i novi spot „Moramo da naučimo“

  0


  NBA porodica pokreće akciju širom Lige kojom ukazuje počasti životu i nasleđu dr Martina Lutera Kinga mlađeg. Liga, timovi, treneri, sadašnji i bivši igrači uključiće se u nacionalni dijalog o rasnoj ravnopravnosti na NBA platformama i podstaći kolektivnu akciju u zajednicama širom SAD. U ponedeljak, 18. januara, ovaj dan biće proslavljn direktnim prenosom utakmica na kanalima TV Arena Sport koje počinju od 18:00h.

  NBA je predstavila novi spot „Moramo da naučimo“, koji ohrabruje sve da proslave život dr Martina Lutera Kinga nastavljajući njegovo nasleđe. Uz zvučne zapise iz govora dr Kinga „Moramo da naučimo da živimo zajedno“ i instrumental iz numere „Harder than you think“ grupe Public Enemy, spot prikazuje fotografije i video zapise sa mirnih protesta Pokreta za građanska prava, koji se prožimaju sa snimcima NBA igrača, trenera i lidera dok demonstriraju u svojim zajednicama zbog socijalne nepravde tokom protekle godine. Reči iz govora dr Kinga ilustrovane su kroz prizore ljudi različitog porekla koji se okupljaju na košarkaškom terenu:

  Više od svega moramo naučiti da volimo
  Jer smo svi povezani
  Moramo da delujemo odmah
  Mi smo u Americi i moramo da naučimo kako da živimo zajedno
  Ne idemo nikuda
  Moramo da naučimo kako da volimo.

  U spotu “We Must Learn” učestvuju brojni članovi NBA porodice, među kojima Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, Mark Kjuban i Luka Dončić  iz Dalas Maveriksa, Džamal Marej iz  Denver Nagetsa,  LeBron Džejms iz Los Angeles Lejkersa , Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa , Lonzo Bol i Zajon  Viliamson iz Nju Orlins Pelikansa, Vivek Ranadive iz Sakramento Kingsa, Greg Popovič  iz San Antonio Sparsa i Bredli  Bil iz Vošington Vizardsa.

  NBA timovi koji igraju od 14. do 18. januara nosiće posebno osmišljene Nike MLK majice za zagrevanje, dizajnirane u saradnji sa Asocijacijom NBA igrača (NBPA), MLK fondacijom i Martinom Luter Kingom III. Na prednjoj strani majice su reči iz Kingovog slavnog govora „Imam san“  izgovorene tokom marša u Vašingtonu 28. avgusta 1963: „SADA JE VREME DA PRAVDU UČINIMO STVARNOM  ZA SVE“, dok na poleđini stoji „ HONOR KING “ sa potpisom dr Kinga. Obe poruke su odštampane fontom izvedenim iz natpisa nošenih tokom  memorijalnog marša posle ubistva dr Kinga  8. aprila 1968.


  Utakmice na dan Martina Lutera Kinga:

    *   Orlando vs New York (Arena Sport 2, 18:00)
    *   Phoenix vs Memphis (Arena Sport 1, 23:00)
    *   Milwaukee vs Brooklyn (Arena Sport 1, 01:30)
    *   Golden State vs LA Lakers (Arena Sport 1, 04:00)

  Svih 30 NBA timova odaće počast borbi doktora Kinga za pravdu i razmotriće  istoriju i uticaj nejednakosti u Americi. Posetite NBA.com/MLK za dodatne informacije o proslavama , akcijama, uslugama i razgovorima u organizaciji timova i Lige.