NBA mečevi možda bez publike zbog koronavirusa: Liga naložila timovima da pripreme planove za vanredne situacije

0
Foto: Profimedia

NBA liga je poslala dopis timovima u petak uveče, pozivajući zvaničnike da pripreme planove za vanredne situacije ako se koronavirus i dalje bude širio.

Timovi su dužni da preduzmu „potrebne radnje ako bude bilo potrebno da se igra samo sa nužnim osobljem, bez publike ili medija, navodi se u kopiji dopisa koji je dobio od CNBC.

U dopisu je rečeno da bi timovi takođe trebalo da se pripreme za mogućnost sprovođenja temperaturnih provera igrača, osoblja tima, sudija i bilo koga drugog ko je neophodan za odigravanje utakmice.

“Timovima je takođe savetovano da razmotre posledice u vezi sa platama osoblja koje nije nužno za odigravanje utakmice.”

Timovi bi trebalo da imaju planove za komunikaciju sa vlasnicima ulaznica i korporativnim partnerima u slučaju da se utakmice igraju bez publike.

Ranije u petak, vlasnik Hjuston Rokitsa Tilman Fertita odbacio je ideju igranja utakmica bez prisustva navijača, a publici je poručio da bude spokojna.

„Mislim da nikada ne želite da igrate pred praznim tribinama”, rekao je Fertita za CNBC i dodao da bi radije odustao od igranja „na nedelju ili dve nedelje”, nego da njegov tim igra bez prisustva navijača jer tako košarka gubi smisao.