“Nažalost, neki se ne ponašaju kao Vučić…”

0
BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da ga je sa vlasti srušio jedan čovek, optužujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mešanje u izbore u Crnoj Gori, veoma opasne jer predstavljaju crtanje mete Vučiću na čelu.

“Ako je neko u regionu svojom uzdržanošću i odgovornim ponašanjem radio na tome da se sačuva stabilnost regiona, ako se neko nije mešao u unutrašnje stvari svojih suseda, a da je istovremeno tražio puteve da se kao region bolje povežemo i da budemo primer drugima kad je reč o poštovanju prava nacinalnih manjina, onda su to Srbija i Aleksandar Vučić”, navela je Mihajlović, u pisanoj izjavi.

“Nažalost”,  dodala je, “vidimo da se neki drugi ne ponašaju na isti način, već da im Srbija i srpski narod služe kao izgovor za sopstvene neuspehe”.

Kako je navela, “Đukanović može da se ljuti zbog poraza na izborima, ali ne i da za svoj poraz optužuje Srbiju i njenog predsednika, koji su pokazali mnogo više poštovanja za suverenitet Crne Gore nego Crna Gora za suverenitet Srbije”. 

“Кo će biti na vlasti u Crnoj Gori odlučuju njeni građani, a jedino što Srbiju interesuje jesu prava i položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, jer se tako ponaša odgovorna država”, rekla je Mihajlovićeva, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Beta)