Navaljni najavio da počinje štrajk glađu: Nezadovoljan jer “ne dobija lekove” i “ne dozvoljavaju lekaru da ga poseti”

1
Foto: Profimedia

(Beta-AP) – Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni rekao je da je počeo štrajk glađu u zatvoru iz protesta što mu zvaničnici nisu obezbedili odgovarajuće lečenje za bolove u leđima i nogama.

U saopštenju objavljenom danas na njegovom Instagramu Navaljni se žalio na odbijanje zatvorskih vlasti da mu daju odgovarajuće lekove i da dozvole da ga njegov lekar poseti u zatvoru.

On je takođe protestovao zbog toga što ga čuvari proveravaju na svaki sat tokom noći navodeći da je to jednako torturi lišavanja sna.

Četrdesetčetvorogodišnji Navaljni, najglasniji protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, uhapšen je 17. januara po povratku iz Nemačke gde je proveo pet meseci oporavljajući se od trovanja nervnim agensom za koje kaže da je kriv Kremlj. Ruske vlasti odbacile su optužbe o trovanju.

1 KOMENTAR

  1. Ali ovo “Ruske vlasti odbacile su optuzbe”. Ipak bi se trebalo malo bolje to objasniti. Zasto ne reci da je i sam Vladimir Putin rekao da je u trenutku trovanja Navalni bio pracen od strane agenata FSB (bivsa KGB). Naravno, Putin kaze da su ga agenti stitili od stranih sluzbi (!?) – mada ne objasnjava zasto je i jedan hemicar bio medju agentima koji su ga pratili, niti objasnjava zasto nisi bili uspesni u “zastiti” Navalnog, koji je otrovan bas Novicokom.

Comments are closed.