Nastavljeno suđenje Jutki, svedokinja ispričala detalje uznemiravanja: “Slao mi je poruke, pokušao da me poljubi, stavio mi je ruku pod suknju…”

0
Screenshot

U nastavku suđenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki u Osnovnom sudu u Kruševcu svedok optužbe Snežana Bojić kazala je da je Jeličić jednom prilikom pokušao da je poljubi i da joj je stavio ruku pod suknju.

Optuženom Milutinu Jeličiću se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje tadašnje saradnice Marije Lukić, a Snežana Bojić je, kako je rečeno tokom suđenja, pozvana da svedoči o ponašanju okrivljenog prema ženama.

Snežana Bojić je tokom svedočenja ispričala da joj je Jeličić, preko njenog oca, pomogao da se zaposli u Biblioteci u Brusu, da je samo jednom bila kod njega u kancelariji, kada je imala razgovor za posao, a da je on više puta dolazio u Biblioteku te da se situacija koju je opisala desila jednom u službenim prostorijama.

U trenutku kada je svedok počela da opisuje tu situaciju, punomoćnik optuženog Jeličića, advokat Zoran Golubović, zatražio je izuzeće postupajućeg sudije, uz obrazloženje da sudija punomoćniku oštećene advokatu Borivoju Boroviću već dve godine omogućava da “politizuje postupak” kao i da sudija krši Zakon o krivičnom postupku.

Nakon što je predsednik Osnovnog suda u Kruševcu odbacio taj zahtev, advokati optuženog su zatražili izuzeće predsednika suda, što međutim, nije bilo procesna prepreka da se nastavi ispitivanje svedoka.

Snežana Bojić je tokom svedočenja ispričala i da joj je Jeličić slao neprimerene poruke, poput poruke “kiss” (poljubac) i drugih, koje joj je bilo neprijatno da izgovori, rekavši i da ju je zbog toga bilo sramota i da je, nakon što ju je to pritiskalo, sve ispričala roditeljima.

Advokati optuženog osporili su njeno svedočenje navodeći da “ona nije sposobna da svedoči” i da njenu procesnu sposobnost treba veštačiti.

Snežana Bojić je, odgovarajući na pitanja advokata optuženog, potvrdila da je pre zaposlenja u Biblioteci u Brusu uzimala terapiju koju joj je prepisao psihijatar, da je i sada na toj terapiji i da se oseća dobro, ali da joj je stanje bilo pogoršano u periodu nakon događaja koje je opisala.

Punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović je nakon suđenja novinarima rekao da je predložio se obavi neuropsihijatrijsko veštačenje okrivljenog koga vidi kao “opasnost za Brus, za žensku decu i devojke u tom gradu”.

“Ovo nije stav nekoga ko je oštećen već proizilazi iz dokaza koje smo čuli. Takođe, ovaj slučaj je važan jer je Jutka simbol zloupotrebe položaja nekog bahatog moćnika u nekoj sredini i zato je baš mesto u sudu da se to dokaže i da se spreči za sva vremena”, rekao je Borović.

On očekuje da će nalaz veštačenja telefona stići oko 15. februara, što znači da bi na ročištu zakazanom za 21. februar moglo da bude održano zadnje sudjenje, dok bi 6. marta mogle da budu održane završne reči.

(Beta)