Nastavljena polemika o izjavi dr Kona: “Postoji audio zapis”; “To je čist falsifikat…”

3
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog Predrag Kon rekao je nešto o načinu na koji se jedan deo njegovih kolega zarazio i to je izazvalo veliku buru. Prvo oštru reakciju doktora Panića i drugih kolega koji su se osetili loše zbog tih Konovih reči, zatim reakciju javnosti, pa saopštenje Lekarske komore u kojoj pozivaju sve aktere da ne zloupotrebljavaju njihove žrtve.

Kon je onda poručio da je sve izvučeno iz konteksta, da tako nije rekao, a naročito da tako ne misli.

“Novoj S: Povodom Vašeg pisanja da ste me dobro čuli i priloženog audio snimka poslednji odgovor za Vas: Naslov koji ste postavlili je sraman, skandalozan i predstavlja čist falsifikat svega onog što sam rekao i samim tim je lažan”, napisao je doktor Kon.

Ipak, polemika se nastavlja.

Pulmolog i osnivač pokreta “Za sve moje ljude” dr Dejan Žujović i anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić kritikovali su u emisiji 360 stepeni Kona zbog tih reči (da su se lekari zaražavali u pauzama za kafu) i ocenili su da ga “oni ne smatraju više kolegom”, kao i da on ne sme sa njima da se suoči u medijima, iako ga oni stalno pozivaju.

Komentarišući izjavu Predraga Kona Žujović je ironično prokomentarisao da on Kona „potpuno razume“, kao i da ima „beskrajnu ljubav prema njemu“.

„Samo mora da bude svestan težine svake reči koje izgovori. U trenutku sam i ja veoma burno reagovao i nije mi bilo dobro kada sam to pročitao. A onda sam proverio celu priču, i novinarka koja je uradila intervju je veliki profesionalac, i sigurno se ne bi desilo da se objavi nešto što nije bilo rečeno u intervjuu. On je to rekao. Objavljen je i audio zapis i od reči do reči je to rekao. I to je možda posledica neznanja“, kaže on.

3 KOMENTARA

  1. Prvo nazad u školu za pristojno ponašanje pa tek onda dođi pa ostavljaj komentare a ako ti je toliko dobar vodi ga kući na “kafu” ali pazi da se ne zaraziš !

  2. Sjasite bre vise sa coveka!
    Pa i da je rekao, pa sta? Sta je toliko cudno da se neko moze zaraziti na takvom mestu, kad paznja popusti, pa da je 100 puta lekar? Opusti se covek!
    Uostalom, bila sam na akupu lekara – jedno 50 ljudi i nigde maske na vidiku, pa vi sad vidite!
    I da nije mozda Kon bio i za to kriv?

Comments are closed.