Nastavljena akcija Delta Holdinga u zaječarskoj opštini

  0

  Novogodišnjom predstavom i podelom paketića deci iz Dubočana i Male Jasikove simbolično ja završena 2019. godina u projektu Naše selo, koji u ova dva mesta realizuje Delta Holding.

  U Domu kulture u Dubočanu novogodišnju predstavu izvelo je pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i time nastavilo praksu započeta prošle Nove godine, kada je prvi put otkako se pamti u ova dva sela gostovala profesionalna pozorišna trupa.

  Deda Mraz je poklonima obradovao 85 mališana, a paketiće su umesto njega pripremili zaposleni u Delta Holdingu.

  Ovom prilikom, najavljeni su dalji planovi u projektu Naše selo.

  „Mi smo sada objavili novi konkurs, poziv meštanima koji do sada nisu učestvovali u našem projektu da se priključe. Istovremeno, oni koji već sarađuju sa nama, mogu da se prijave za nove investicije i dalji razvoj svojih gazdinstava“, kaže Tijana Koprivica, vođa projekta Naše selo. „Pošto smo završili edukaciju o primarnoj proizvodnji, u sledećoj godini fokus će biti na sekundarnoj proizvodnji, tojest preradi mleka ili voća, odnosno na predavanjima o poslovnoj edukaciji.“

  Sem jačanja poljoprivredne proizvodnje, Delta Holding će nastaviti i da unapređuje uslove za život u ova dva sela. Posle škole u Maloj Jasikovi, koja je renovirana ove godine, u 2020. biće obnovljena školska zgrada u Dubočanu. Kao podrška rađanju dece u ovim selima, ubuduće svaku novorođenu bebu čeka poklon, a porodicu sa novim članom i finansijska pomoć za razvoj poljoprivrede kojom se bave.

  Projekat Naše selo pokrenuo je Delta Holding u jesen 2018. a pridružili su se i: Erste Banka, Square Affairs Keramika Kanjiža, MTS, Ikea i Beovrt. Cilj projekta je jačanje srpskog sela i stvaranje uslova za povratak odseljenih žitelja.