Nasilan i nežan, tužan i duhovit, kao i sam život: U utorak premijera novog domaćeg filma “Četiri ruže”

0
Kadar iz filma "Četiri ruže"

U Sava Centru 3. decembra će premijerno biti prikazan film “Četiri ruže”, krimi-drama sa elementima komedije i fantastičnom glumačkom ekipom. “Bilo jednom u Beogradu” možda je najbolji način da opišemo ovo ostvarenje, jer film prikazuje urbani mozaik gradskih likova koje tokom jedne beogradske noći povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom.

Iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu “Četiri ruže” gde se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da pobegne od svega, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

“Naš film je na momente i nasilan i nežan, i brutalan i melodramatičan, i tužan i duhovit. Upravo onakav kakav je često i sam život” – kaže Balša Labović, jedan od scenarista filma.

Dugo na velikom platnu, u jednom domaćem filmu, nismo videli toliko odličnih glumaca: Dragan Gagi Jovanović, Srđan Žika Todorović, Miloš Samolov, Gordan Kičić, Boris Milivojević, Milutin Milošević, Nada Macanković, Dragana Dabović, Sonja Kolačarić, Jana Milić, Tihomir Stanić, Boris Kargotić, Sanja Mikitišin. Četiri ruže su: Tara Toševski, Miljana Popović, Jelena Jokić i Marta Milosavljević.

“Ono što priču čini posebnom je autentičnost likova koji tumače uloge u filmu. Poznato je koliko je sjajna plejada glumaca sa kojima smo imali sreću da radimo i sa kojima je Vasilije kao reditelj stvorio snažnu sinergiju i čiju su viziju pratili. Svi oni su zaista u ovaj film uneli nešto novo. Svi smo pozitivno iznenađeni, i autori i glumci, a mislim da će najprijatnije biti iznenađena publika. Oni će definitivno uživati” – kaže Labović.

Posebnu atmosferu filmu daje i odlična muzika koju je komponovala Marija Jelić, i u čijem odabiru su se našli i The Kuguars, Lollobrigida, Sevdah Baby, Pavel, Glissers, Kal, Rambo Amadeus, Boban Petrović.

Reditelj i producent filma je Vasilije Nikitović, a scenario potpisuju Balša Labović i Vasilije Nikitović. Direktor fotografije je Dimitrije Joković, montažu potpisuje Stevan Marić, scenografiju Ivan Denić,a kostim i šminku Milica Šujica.

“Posebnu zahvalnost dugujemo našoj ekipi, svim saradnicima. Bez njihove podrške i entuzijazma ne bi bilo ničega. Njihov rad na projektu svih ovih godina govori o tome koliko svi oni zaista vole film i umetnost, koliko su posvećeni i kolika su inspiracija bili reditelju da film napokon ugleda svetlost dana. Možemo svi da budemo ponosni – ističe Labović.

Film je snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. “Četiri ruže” će na redovnom filmskom repertoaru u celoj zemlji biti od 5. decembra.