“Naša saznanja ukazuju da zagovaraju građane da izađu na ulice, izazivaju nemire…”: Policija Crne Gore o planiranim incidentima na dan izbora

0
Foto: Profimedia

Direktor Uprave Policije Crne Gore, Veselin Veljović, izjavio je danas da raspolaže operativnim podacima da “pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira” 30. avgusta, kada se u toj zemlji održavaju parlamentarni i delimični lokalni izbori.

“Naša saznanja ukazuju da ta lica, preko društvenih mreža i drugih kanala, zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red”, piše u saopštenju.

On je ukazao da će policija u svim gradovima “postupati odlučno i odgovorno”, a “ini koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazivati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise, biće sprečeni i snosiće odgovornost”.

“Pozivam građane da svi zajedno podelimo odgovornost i sačuvamo građanske i civilizacijske vrednosti društvene zajednice kao zajedničko dobro i interes svakog pojedinca i porodice”, kazao je Veljović.

Uz parlamentarne izbore u Crnoj Gori će 30. avgusta biti i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Gusinju i Andrijevici.

(Beta)