Narodna stranka: Potreban zajednički nastup opozicije, ali bez “trojanskih konja”

1
Foto: Narodna stranka, logo

(Beta) – Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi opozicija trebalo da razgovara sa građanima širom Srbije i da im ponudi rešenje za njihove svakodnevne probleme, jer je narodu “dosta kabinetskih razgovora o tome ko će s kim na izbore i kako”.

Jovanović je za televiziju N1 izjavio da “problemi građana neće biti rešeni samo tako što će opozicija gostovati na Radio-televiziji Srbije”, i dodao je da se nada da će biti postignuto puno jedinstvo opozicije u nastupu u dijalogu sa vlašću o izbornim uslovima uz posredovanje Evropske unije.

“U dijalogu je potreban zajednički nastup opozicije i to onih koji su bolje uslove tražili i za izbore 21. juna, a to znači nastup bez onih koji su trojanski konji, odnosno bez onih kojima je vlast pomagala da skupe potpise za te izbore. Ne vidim kako sa trojanskim konjima možemo da imamo zajednički nastup pred evroparlamentarcima”, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da je za opoziciju važno da se kreće na dva koloseka – dijalog o izbornim uslovima i priprema za izbore, jer se ne može čekati kraj dijaloga da bi se tek onda krenulo u pripreme.

“Narodna stranka očekuje da će naši evropski partneri dobro sprovesti dijalog i pristupiti mu u dobroj veri, jer imaju iskustva iz prethodnog dijaloga i videli su načine na koje vlast može da sabotira taj proces. Žalim što je unutrašnje pitanje Srbije internacionalizovano, ali je do toga doveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić”, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik juče preneo lideru stranke Vuku Jeremiću da se otvaranje dijaloga može očekivati početkom sledeće godine.

“Važno je da je na zasedanju Komiteta EU za spoljne poslove izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčkik jasno rekao da u Srbiji nema slobode medija i da je jako zabrinut zbog slobode izražavanja u Srbiji”, rekao je Jovanović.

Upitan da li Skupština Srbije u postojećem sastavu “može pružiti ruku opoziciji u dijalogu”, Jovanović je odgovorio da se aktuelni saziv parlamenta može nazvati “zbirštinom”, odnosno “skupom ljudi odabranih najgorom mogućom selekcijom”.

“Skupština je pretvorena u poligon za vežbu polaznika SNS akademije, koji se utrkuju ko će se više ulagivati Vučiću i jače govoriti o opozicionim liderima”, zaključio je Jovanović.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Заједнички наступ опозиције је немогућ ! Велики део опозиције је компромитован својим пређашњим “чињењем” (односно, више нечињењем) власти, а мањи део опозиције, који није био део тих догађања, у “заједничком” наступу тиме много ризикује. У Србији то више неће проћи и “црногорски” сценарио се данас још више чини једино могућим у иоле озбиљнијем покушају да се власт коначно уприличи потребама народа. “Курта-Мурта” систем, овде дефинитивно одлази у историју, а то и доказује овако дуго владање једне потпуно аутократске власти, која је, по ко зна који пут од народа препозната као, “мање зло”.

Comments are closed.