Narodna stranka: “Đavo je došao po svoje, diplome će važiti samo u Srbiji…”

2
(BETAPHOTO/NARODNA STRANKA/MO)

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević rekao je da je izbacivanje Srbije iz Evropske asocijacije za obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA) pokazalo da je “đavo na kraju došao po svoje”, nakon mnogih afera vezanih za obrazovanje, privatne fakultete i lažne diplome i doktorate koje izdaju.

“Posledice za mlade su drakonske, jer će diplome stečene u Srbiji biti validne samo u našoj zemlji. Krajnje je vreme za preokret jer je loše i izolovano obrazovanje koje je nepriznato u svetu početak rušenja institucija i same države”, rekao je Kovačević.

Kako se navodi u saopštenju te stanke, on je upitao da li je “Srbija Aleksandra Vučića pronašla plan da spreči iseljenje mladih na autentičan i njima svojstven način, izolacijom iz akademske zajednice Evrope i sveta”.

“Narodna stranka se svojim ekonomskim programom i predloženim merama bori da pruži šansu Srbiji za prosperitet i jaku srednju klasu, a time i ostanak mladih stručnjaka. Apsolutno smo protiv bilo kakvog sprečavanja slobodne migracije zbog nevalidiranih diploma i time fizičkog sprečavanja akademaca da postdiplomske studije nastave na do sada lak način u inostranstvu”, dodao je Kovačević.

On je upitao kakvim evropskim standardima Srbija teži u oblasti obrazovanja ako diplome srpskih univerziteta nisu priznate nigde van granica Srbije.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Nikome u vlasti izbacivanje Srbije iz medjunarodne organizacije nije bitno. Snsovska vlast je dovoljna sama sebi i briga je za aktuelan potez ENQUA kao i za mlade koji u stampedu napuśtaju Srbiju bežeći od pomračenja koje nas je sve zadesilo. Da je to tako, govori činjenica opšteg ćutanja i nebrige za novonastalu situaciju. Njima je Korona glavna tema i maskirna plašt za sve svoje neuspehe
    Polutani i neobrazovani soj danas vlada Srbijom.

  2. Zapravo – u Srbiji *ne vazi* ni proglasavanje diploma ministara nevazecim od strane nadleznih.

Comments are closed.