“Uvodni deo narednog sastanka vlasti i opozicije biće otvoren za javnost…”

1
Foto: Profimedia

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije delom će biti otvoren za javnost, a potom će učesnici razgovarati po “Četam haus” pravilima, saznaje Tanjug, a prenosi B92.

Predstavnici opozicije najavili su juče posle sastanka njihovih predstavnika da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže za Tanjug da razume stav koji su neki od učesnika prvog razgovora izneli u pogledu potrebe učešća javnosti u onome što se organizuje na Fakultetu političkih nauka i da je zajednički dogovor organizatora da deo prvog narednog skupa, odnosno obraćanje predstavnika političkih organizacija, bude otvoreno za javnost.

Kako je rekao, plan je da se obezbedi i “lajv strim”, a potom će uslediti rasprava sa učesnicima koja bi se održavala po “Četam haus” pravilima.

“Da na kraju otvorimo mogućnost da novinari uzimaju izjave nakon skupa i da se govori o sadržini onoga o čemu je razgovarano, naravno uz poštovanje tih pravila”, rekao je Antonijević.

Antonijević nije precizirao kada će biti održan sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, jer su, kaže, u toku konsultacije, ali je naveo da će sledeća tema biti finansiranje izborne kampanje i funkcionerska kampanja.

“Četam haus” pravilo znači da je dozvoljeno davanje izjava medijima i upoznavanje javnosti sa temama o kojima se diskutovalo, ali nije dozvoljeno citiranje učesnika.

1 KOMENTAR

  1. E, taman tako ću i ja delom da glasam na narednim izborima. Kao krenem ka biračkom mestu, ali nekako zaglavim u kafani. Sramota. Svi lažete kako zinete. Čim ste se politike uhvatili, sa obrazom ste se pozdravili. Maknite se sa scene i pustite mlađe ljude da spasu ovu zemlju dok nije prekasno. Pustite ljude koji su stručni i koji su se ostvarili u svojim karijerama da se uključe i da naprave temelj jedne nove Srbije. Kako ne shvatate da ste ispušene muštikle svi od reda.

Comments are closed.