Napravite svoju kolekciju “Senki nad Balkanom”: “Petar Živković”, treća knjiga iz hit-edicije Nedeljnika, na kioscima je uz aktuelni broj magazina

2
foto promo

Uz aktuelni Nedeljnik, svi čitaoci na poklon dobijaju treću knjigu iz edicije “Senke nad Balkanom”, serijala o najintrigantnijim ličnostima srpske istorije iz prve polovine 20. veka, vraćenih u žižu javnosti hit serijom Dragana Bjelogrlića.

Petar Živković, glavni junak treće knjige – u seriji ga maestralno tumači Nebojša Dugalić – svakako je jedna od najkontroverznijih figura srpske istorije. Gotovo u svim važnim događajima od 1903. godine pa do Drugog svetskog rata, makar u jednom delu može se naći rukopis Petra Živkovića i njegove “Bele ruke”…

Dosad su uz Nedeljnik izašle dve knjige, o Mustafi Golubiću (autor Dejan Stojiljković, scenarista serije “Senke nad Balkanom”) i Dragutinu Dimitrijeviću Apisu, a u narednim nedeljama čitaoce očekuju priče o životu princa Đorđa Karađorđevića i kneza Pavla, čime će edicija u pet nastavaka biti zaokružena.

Jednako zanimljiva onima koje zanima istorija i fanovima serije čija je druga sezona izašla krajem prošle godine, a koji su želeli da saznaju više o kontekstu u kojem se scenario odvija, edicija “Senke nad Balkanom” u izdanju Nedeljnika baca novo svetlo na sudbine likova koji su presudno oblikovali – ili su to makar želeli – Kraljevinu Srbiju i zajedničku državu nakon Prvog svetskog rata.

Ne propustite priliku da prikupite sve “Senke” i napravite kolekciju koja će vam pomoći da bolje razumete i hit-seriju i srpsku i jugoslovensku prošlost.

2 KOMENTARA

Comments are closed.