Napadač se automobilom zaleteo na dva policajca Kapitola, pa ih napao nožem: Jedan oficir podlegao povredama, napadač ubijen

0
(Beta/AP Photo/J. Scott Applewhite)

Jedan policajac i napadač su poginuli u incidentu kod Kapitol hila u Vašingtonu. Osumnjičeni je eliminisan pošto se prethodno zaleteo automobilom na dva policajca, a zatim potegao nož, dok je jedan od oficira podlegao povredama nakon ranjavanja od strane napadača. Obojica su podlegla povredama u bolnici, preneo je Asošijeted pres.

Video snimci američkih medija prikazuju napdača kako, nakon izlaska iz vozila, napada policajce koji su obezbeđivali objekat sa nožem u ruci, prenosi AP saopštenje policije Kapitola.

“Napdač koji je upravljao vozilo je jednog oficira više puta ranio nožem. Policija je potom upucala osumnjičenog koji je preminuo u bolnici”, saopštila je policija.

Drugi policajac je povređen i nalazi se u bolnici.

Ulice oko američkog Kongresa u Vašingtonu i okolne poslovne zgrade su neposredno nakon napda bile zatvorene, a prisutan je i veliki broj policijaca zbog bezbednosne pretnje, preneo je ranije Rojters.

Na desetine policijskih automobila, pod rotacijom i bez, sjurili su se prema zgradi Kapitola i svi putevi koji vode do kompleksa su blokirani.

Takođe, viđen je i helikopter koji s neba nadgleda teren, a građanima u blizini kompleksa je naređeno da napuste ovo područje.

Američke vlasti su tek tokom poslednjih nekoliko nedelja započele uklanjanje visokih ograda – takozvanih spoljnih prstena – koji su oko Kapitola postavljeni nakona napada nekoliko hiljada pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa 6. januara, u kojima je stradalo pet osoba.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-481-od-1-aprila/