“Naoštrite se malo, borite se protiv tog impičmenta”: Tramp nezadovoljan podrškom svojih, hvali protivnika, kaže da su “baš zlobni”

0
Foto: Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp suočava se sa istragom koja je pokrenuta povodom njegovih telefonskih razgovora sa ukrajinskim premijerom Volodimirom Zelenskim, a koja bi mogla da dovede do impičmenta.

On je u razgovoru sa smedijima koji je upriličen u Ovalnom kabinetu i koji je trajao gotovo sat vremena, istakao da je nezadovoljan načinom na koji se određeni delo Republikanske partije bore protiv impičmenta.

“Imamo nekoliko ljudi koji se sjajno bore, ali bi većina republikanaca morala da se naoštri i da postane svesna da su demokrate veoma jak protivnik koji nastupa sa mnogo zlobe i skrivenih namera u želji da diskredituje Republikansku partiju pred predstojeće izbore”, tvrdi Tramp.

Američki predsednik je naglasio da demokrate u svojim redovima nemaju “takve kao što je Mit Romni”, prenosi Gardijan.

Senator iz Jute je jedan od onih članova Republikanske partije koji otvoreno kritikuju Trampa i podržavaju istragu koja se protiv njega vodi.

Osim o podršci svojih “stranačkih kolega”, Tramp je govorio i o situaciji u Siriji, kao i o odluci da otkaže samit G7 koji je trebalo da bude organizovan na njegovim golf terenima.