NAJU osvojila zlato na SEE CXA festivalu

  0

  Nacionalna akademija za javnu upravu osvojila je zlato na prestižnom SEE CXA festivalu koju dodeljuje Awards International iz Londona. Žiri je prepoznao kvaliltet i inovativnost u kategoriji “Javni sektor” i nagradu dodelio NAJU za projekat LMS plaforma za onlajn učenje. LMS platforma omogućava svim državnim službenicima, bez obzira gde se oni nalaze, da pristupe onlajn obukama i pohađaju ih sa svog računara, u dinamici koja njima odgovara.


  Rad na razvoju LMS platforme trajao je više od godinu dana, jer smo tragali za rešenjem koje će biti jednostavno za korišćenje, pregledno i u potpunosti prilagođeno potrebama Akademije. Partenr na projektu razvoja i implementacije LMS platforme bila je kompanija FORMATURA.


  OSTVARENI REZULTATI


  Na platformi LMS za samo tri meseca od puštanja u rad, registrovano je oko 5.000 korisnika iz 400 institucija, a preko 1.000 polaznika je već završilo bar jednu od dostupnih obuka. Organizovano je 19 vebinara, sa više od 1.000 polaznika i na raspolaganju je 9 onlajn obuka, a dodatne 3 su u pripremi.
  Trenutno su dostupne sledeće obuke: Inspekcijski nadzor, Opšti upravni postupak, ABC Evropske unije, Primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SSP, Ustavno uređenje, U par koraka do očuvanja zdravlja na radu, Zakonodavni proces – osnovna obuka i Poslovna i jezička komunikacija (obuka koju je razvila Formatura, a ustupila NAJU na korišćenje).