“Nadam se da je sad konačno jasno zašto nikada nismo ušli u Savez za Srbiju…”: Boris Tadić o “unutaropozicionim napadima Dveri”

3
Foto: Nedeljnik

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić naveo je da se nada da je, posle niza akcija, izjava i unutaropozicionih napada Dveri, sada jasno zašto SDS nikada nije ušla u Savez za Srbiju (SZS).

“Posle niza akcija, izjava i unutaropozicionih napada Dveri, koji često deluju kao da se više bore protiv opozicije nego protiv režima, nadam se da je sada konačno jasno zašto SDS nikada nije ušla u SZS i zašto sve vreme zagovaramo formiranje vrednosno i politički srodnih saveza”, napisao je Tadić na Tviteru.

Lider Dveri Boško Obradović ranije je na Tviteru nazvao Dragoljuba Mićunovića, istaknutog člana DS, između ostalog, i lažnim disidentom i lažnim patrijarhom demokratije, reagujući na njegov intervju u kom je rekao da bojkot izbora “ostaje besmislen od početka do kraja”.

“Da li je moguće: od komuniste, “jahanja popova” i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?!”, napisao je Obradović u tvitu.

U saopštenju koje je ranije danas potpisala Demokratska omladina poručeno je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li taj Savez podržava “radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića”.

Kako se naveli u njihovom saopštenju, Demokratska stranka bi trebalo da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

Demokratska stranka danas je saopštila da je Demokratska omladina raspuštena odlukom Izvršnog odbora stranke i da ti ljudi “ne predstavljaju nikoga sem sebe samih”.

A U međuvremenu je stiglo saopštenje iz Demokratske stranke koju je potpisao Poverenik Demokratske omladine Mihailo Dimitrijević, a u kojem se ograđuju od saopštenja koja stižu, kako je navedeno, od grupe koja se “predstavlja kao Demokratska omladina i koju čine pojedinci iz samoizabranog rukovodstva koje je na stranačkim statutom propisan način, raspušteno”

DS je ranije najoštrije osudila sporni tvit Obradovića u kojem spominje Dragoljuba Mićunovića.

“Zahtevamo od Boška da se ubuduće suzdrži od necivilizovanog komentarisanja izjava istaknutih demokrata čija su politička misao i delo postavili temelje moderne demokratske Srbije i da svoju energiju usmeri na toksičnog političkog protivnika, koji nam je jedini zajednički sadržalac”, navode iz DS.

Poslanik i član Demokratske stranke, Balša Božović, pozvao je na izbacivanje Boška Obradovića, lidera Dveri iz Saveza za Srbiju, kome pripadaju obe ove stranke, dok je DS najoštrije osudila njegov tvit u kojem spominje profesora Dragoljuba Mićunovića.

3 KOMENTARA

  1. kome si ti bitan jado,dobio si šansu ,obrukao se kao svaki indolentni mužek i sada ćuti. Sve što kažeš upotrebiće se protiv tebe jer tvoja reč nema težinu.Sa tobom su samo gubitnici!

  2. Ti si Borise odavno, konačno jasan.
    Tema je bojkot i slobodni izbori a ne članstvo u Savezu.
    Nikad nisi bio u stanju da pogodiš pravu temu čak ni da platiš da to neki savetnik uradi za tebe.

  3. Unisti partijskog neoprijatelja kazu komunisti – cak i ako se presimenuju u *demokrate*.
    Kako je pra par iljada godina govorio *drug* Isus – po delima njiovim poznaces ih.

Comments are closed.