“Na veliki praznik, policija Mila Đukanovića ulazi u hramove i hapsi kao u najcrnje komunističko vreme…”: Monarhisti o privođenju Amfilohija

2
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Koalicija za Kraljevinu Srbiju osudila je današnje privođenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nakon što je u prisustvu 20-ak sveštenika i vernika služio liturgiju u podgoričkom naselju Zlatica.

Lider te koalicije i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković ocenio je da je posle privođenja mitropolita “više nego jasno šta konkretno znači primena nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori”.

“Na veliki pravoslavni praznik Cveti koji označava ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim, policija Mila Đukanovića ulazi u hramove i hapsi sveštenike kao u najcrnje komunističko doba”, naveo je Gojković a preneo POKS koji uz Monarhistički front i Srpski pokret monarhista čini koaliciju Za Kraljevinu Srbiju.

Više sveštenika i vernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, mešu kojima i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, dovedeni su danas u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja informacija o okupljanju ispred verskih objekata, objavili su podgorički mediji, pozivajući se na Upravu policije Crne Gore.

Amfilohije je ranije danas služio liturgiju u podgoričkom naselju Zlatica, kojoj je, po video snimku objavljenom na sajtu Mitropolije, prisustvovalo oko 20 sveštenika, monahinja i vernika.

Vlada Crne Gore je 22. marta uvela zabranu vršenja verskih obreda u crkvama u prisustvu vernika, radi sprečavanja širenja epidemije korona virusa.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Taj Gojkovic laze. Ko zna u kakvom je on bio clanstvu ranije. Ko zna iz koje je selendrustine potekao, i da mu nije bilo SOCIJALISTICKE Jugoslavije mozda nikad asfalta ne bi video. Imam blizu 80 godina i dobro pamcenje, nikad u KP nisam bila ni ja ni iko od moje rodbine, uvek smo obelezavali verske praznike, otac nosio zito u Crkvu, bio na visokoj funkciji, kad je preminuo, Vece u kome je radio poslalo vence i 2 kola da nas voze na groblje, a bila su i 3 svestenika. Zato ne lazite, ne mrzite, volite svoje, postujte tudje.

  2. Pokret Obmane Komunista Srbije (POKS) je samo delic u mozaiku komuisticke mimikrije te zloupotrebe svakog obelezija i osecanja srpskog naroda.

Comments are closed.