“Na Infektivnoj nema slobodnih mesta, noći su nam najteže…”

0
Foto Screenshoot

“Na Infektivnoj klinici nema slobodnih mesta, jer koliko u toku dana otpustimo pacijenata toliko primimo novih”, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović.

Naveo je da je takva situacija u svim kovid bolnicama u Srbiji.

“I dalje raste broj pacijenata koji su na bolničkom lečenju. Sve je više bolesnika koji se u prijemno-trijažne ambulante javljaju noću. Da li zbog straha da noć dočekaju sa simtpomima ili se tada intenziviraju tegobe, ali noći su nam najteže. Teške su zbog organizovanja transporta pacijenata i pronalaska slobodnih mesta”, naveo je Stevanović posle sastanka direktora kovid bolnica saministrom zdravlja Zlatibotorom Lončarom, a prenosi RTS.

Stevanović je ocenio da se situacija se ne smiruje, a broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom je veliki.

“Traži se mesto više, ali još uvek uspevamo da smestimo sve pacijente. Čekanja su ogromna, gužve su još veće”, naglasio je direktor Infektivne klinike.

“Da li mi možemo pravovremeno i brzo da zbrinemo sve bolesnike – ne možemo. Apelujemo na strpljenje, pogotovo u prijemno-trijažnim centrima”, rekao je Stevanović.

Naveo je da zdravstveni sistem u ovom trenutku brže i više ne može, ali da još uvek može da se obezbedi mesto za sve pacijente.

“Da li će pacijent biti primljen u Beogradu ili Sokobanji zavisi od trenutno slobodnih postelja, ali i težine kliničke slike i toga da li pacijent može da se transportuje”, objasnio je Stevanović.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500