Na granici sa Crnom Gorom: “Bilo i spremnih, sa testovima, do podneva prošlo oko 120 automobila…”

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

U Crnu Goru od ponoći mogu da u]u i rezidenti iz SAD-a, Srbije, Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Od ponoći do podneva na Gostunu je prošlo oko 120 automobila, i to su uglavnom oni koji su još ranije nabavili posebne dozvole.

Ipak, bilo je i onih koji su sprmeno dočekali vest o otvaranju granica i uspeli da odrade testove za ulazak u Crnu Goru. 

Od ponoći do sedam sati prošlo tek oko dvadesetak automobila i to samo sa oni sa ranije pribavljenim specijalnim dozvolama.  

Do sedam sati nije bilo moguće preći prelaz Dobrakovo zbog toga što se čekao dolazak sanitarnog inspektora koji kontroliše sve testove, objavio je RTS

Rezidenti SAD, Srbije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije kao i državljani Crne Gore koji su boravili u tim državama mogu ući u Crnu Goru ako poseduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Neophodno je da su testovi izdati od registrovane laboratorije i da nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru, kao i da putnici 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak na crnogorsku teritoriju.

Obaveza posedovanja testa ne odnosi se na decu do navršene pete godine.

Takođe, doneta je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

(Beta, RTS)

1 KOMENTAR

  1. “Do sedam sati nije bilo moguće preći prelaz Dobrakovo zbog toga što se čekao dolazak sanitarnog inspektora koji kontroliše sve testove, objavio je RTS.” Аха, ха, ха, ха,… “пре седам сати “!. Па тамо и пре и после седам сати можеш да извршиш државни удар, пре дванаест не би ни знали шта се догодило.

Comments are closed.