MUP: U saobraćajnim nezgodama poginula 531 osoba 2019.

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je danas da je, od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima, u 2019. godini bio najmanji broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Arsov, koji je obišao pripadnike saobraćajne policije koji patroliraju u Beogradu kao i „presretače“, rekao je da je prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginula 531 osoba što je za tri odsto odsto manje u odnosu na 2018. godinu.

„Prošle godine smo imali najmanji broj poginulih u saobraćajnim nesrećama. Ipak, naš cilj je da broj povredjenih i poginulih što više smanjimo. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da se savesno ponašaju, da poštuju saobraćajne propise, jer je to jedini i pravi način da niko ne bude povredjen i da se svi osećamo sigurno i bezbedno u saobraćaju“, kazao je Arsov.

On je rekao i da je u protekloj godini povredjeno za oko 6,5 posto manje osoba u saobraćajnim nezgodama, kao i da će saobraćajna policija i ove godine uz preventivni rad imati i mnogobrojne akcije na poboljšanju bezbednosti saobraćaja.

1 KOMENTAR

  1. Velika Britanija sa 58 miliona ljudi ima oko 300 poginulih godisnje a Srbija sa 7 miliona 550 poginulih u saobracajnim nezgodama losa prica

Comments are closed.