MUP podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića i još tri osobe zbog incidenta ispred Skupštine

0
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se nedavno dogodio ispred Narodne skupštine.

Krivičnu prijavu kojom se Boško Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka, prenosi RTS.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta i protiv M. Đ, D. Đ. i S. M.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su oni 8. maja ispred Narodne skupštine “izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim osobama”.

Dodaje se da je tužilaštvo preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja o postojanju elemenata krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz člana 344 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju, prenosi RTS.