Mrkonjić: Nema šansi da bilo koja vlada bude sastavljena bez socijalista, sigurno ćemo biti i u novoj…

2
Foto: Printscreen Nova S

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić je rekao agenciji Beta da će SPS sigurno biti i u novoj vladi.

“Nema šansi da bilo koja vlada bude sastavljena bez socijalista. Tandem Vučić – Dačić treba da nastavi da vodi ovu zemlju. SPS je od 2012. godine uvek bio veran partner u Vladi Srbije. Najmanje razloga ima Aleksandar Vučić da sumnja u vernost socijalista”, kazao je Mrkonjić.

On je naveo da su ministri iz redova SPS-a, na čelu s Ivicom Dačićem, radili korektno i uspešno, ali da nisu dovoljno isticali rezultate svog rada.

“Predsednik Vučić dobro zna kolika je snaga i struktura SPS-a u Srbiji i siguran sam da se neće odreći partnerstva sa socijalistima. Mi zaslužujemo veće učešće u vlasti nego što je to do sada bio slučaj”, rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić nije želeo da komentariše optužbe Aleksandra Vučića na račun Ivice Dačića i Petra Škundrića o sumnjivom trošenju pola miliona evra, kao i da jedan deo funkcionera ne voli Vučića jer im ne da da “kradu”.

On je istakao da u potpunosti razume “gnev i razočeranje građana koji protestuju”, ali je osudio nasilje na demonstracijama i kamenovanje policije.

Rekao je da odgovor policije na nasilje demonstranata treba da bude još “žešći”.

“Siguran sam da nijedan naš član nije učestvovao na protestima”, rekao je Mrkonjić. 

Statutarna komisija SPS-a isključila je iz stranke dvojicu članova iz Indjije zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu, saopštila je SPS.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. I tebe će postaviti za premijera.To bi u potpunosti odgovaralo ovim poštenim izborima.

Comments are closed.