Mozzart uoči Uskrsa uručio pakete pomoći najugroženijim Kruševljanima

I u normalnim uslovima pomoć društveno odgovornih komapnija mnogo znači, a u kriznim trenucima ona još vrednija. Hvala Mozzartu za pomoć koja je pravovremeno došla, istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović

0
Foto: Mozzart

Masovna akcija Mozzarta u okviru koje se nabavlja i isporučuje više od 10.000 paketa za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID – 19 realizovana je i u Kruševcu!

Da humanost i želja da se pomogne drugima ne poznaje granice, još jednom su dokazali Mozzartovi volonteri koji su udruženi sa volonterima opštine Kruševac pripremili pakete i dostavili ih građanima na kućne adrese. Donacijom paketa pomoći koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i kućne hemije, Mozzart je stotinama Kruševljana olakšao teške trenutke nastale usled pandemije korona virusa i ulepšao praznike.

Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, donacije televizora i brojnih volonterskih aktivnosti, regionalni lider industrije igara na sreću je veliku akciju pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima u vidu nabavke i distribucije oko 10.000 paketa osim u Kruševcu do sada sproveo u Nišu, Čačku, Novom Sadu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Beogradu…

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pohvalila je Mozzartovu inicijativu i akciju podele paketa sugrađanima i osvrnula se na dosadašnju saradnju sa ovom uspešnom kopanijom.

– Naša saradnja sa kompanijom Mozzart od prvog dana je izuzetna. Veliki broj mladih, koji se svakodnevno bave sportom na Mozzartovim terenima u našem gradu, a ima ih ukupno tri, sada se volonterski uključio u akciju pripreme i raspodele paketa starijim i socijalno ugroženim građanima. Sada bih iskoristila priliku da se još jednom zahvalim svim volonterima, jer su svi bili na zajedničkom zadatku koji su, mogu reći, bez greške izvršili. Još jednom se pokazalo da volonterizam uvek daje rezultate, a u ovakvim trenucima to je posebno značajno. Ovim smo zajedno dokazali da brinemo o našim Kruševljanima – rekla je Palurović.

Gradonačelnica Kruševca istakla je da i u normalnim uslovima pomoć društveno odgovornih kompanija mnogo znači, ali da je u kriznim trenucima ona još vrednija. Građani su se, kaže, srdačno zahvalili na poklonu koji je stigao u pravo vreme, uoči Vaskrsa.

Iz kompanije Mozzart poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije.

– Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu lestvice prioriteta, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a naši ljudi koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi. Svaki dan je naša prilika za dobro delo, ali mi je posebno drago što smo Kruševljane obradovali baš uoči jednog od najvećih hrišćanskih praznika. Nažalost, mnogim građanima Srbije u ovim trenucima nešto nedostaje, a Mozzart je tu da im olakša i ulepša ove dane – rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović.