Mozzart donirao više od milion dinara Opštoj bolnici u Subotici

Donirana sredstva biće iskorišćena za nabavku posteljina za gotovo sve bolničke krevete u bolnici i uniforme za više od 100 medicinara

0
Foto: Mozzart

Deo finansijskog paketa od 400.000 evra za borbu protiv virusa korona kompanija Mozzart usmerila je i na opremanje Opšte bolnice u Subotici. Kako su rekli u ovoj ustanovi, novac će upotrebiti za nabavku bolničkih postelja i uniformi za zdravstvene radnike u vrednosti od milion i dvesta hiljada dinara.

Posle donacije od po 10.000 evra bolnicama u Čačku, Nišu i Ćupriji, Mozzart je isti iznos izdvojio i za opremanje Opšte bolnici u Subotici, gde je donacija realizovana kupovinom najneophodnijih sredstava za rad po instrukcijama iz bolnice.

“COVID-19 je virus s kojim se Srbija i ceo svet prvi put susreće. Opšta bolnica Subotica angažovanjem svih svojih zaposlenih uz maksimalnu predanost svog osoblja u potpunosti ispunjava sve zahteve koje pred nju postavlja Ministrastvo zdravlja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo AP Vojvodina. Pomoć bilo koje vrste je izuzetno značajna za nas i pre svega naše pacijente. Zbog toga smo zahvalni kompaniji Mozzart što nam je velikodušnom donacijom olakšala ovu borbu iz koje ćemo, ubeđen sam, izaći kao pobednici”, izjavio je dr. Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice u Subotici.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, trpi značajne gubitke usled suspenzije sportskih događaja, od kojih ova industrija ostvaruje najveći profit, s padom prometa od čak 95 odsto! Uprkos tome, društveno odgovorne aktivnosti kompanija Mozzart nastavila je da realizuje kao u redovnom stanju, shvatajući da je sada momenat da svi pokažu najveći stepen solidarnosti i humanosti.

“Mozzart je domaća kompanija, koja posluje u svakom kutku Srbije skoro 20 godina. Naša obaveza je da se u ovo nesigurno doba ponašamo odgovorno prema svojim korisnicima usluga koji su nam lojalni niz godina i prema svojim zaposlenima kojih samo u Srbiji ima 2500, a u sistemu 4500. Od kada je osnovana, kompanija Mozzart sprovodi niz društveno odgovornih akcija u kojima podržavamo sport, kulturu, zdravstvo. Naša misija je da sada budemo još aktivniji i dodatno pokažemo koliko je važno vraćati zajednici u kojoj se posluje, poručio je Borjan Popović direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Prvi slučaj virusa korona u Srbiji registrovan je u Subotici, dok je stanje prethodnih dana mirno sa ukupno 39 registrovana slučaja. Donacije kompanije Mozzart nastaviće se s namerom da se pomogne najvećim epidemiološkim žarištima u državi.